Waarom een spontane shoot zo leuk is

Waarom een spontane shoot zo leuk is!!

Zondag 26 november trok ik naar buiten samen met enkele gezinnen die me carte blanche gaven. Het enige wat ze wisten was dat er een vuurschaal zou zijn, warme chocomelk en marshmallows… En toch gingen ze mee in mijn verhaal 😉  De zon zag het ook helemaal zitten! Soms was ze even weg, maar oh boy, wanneer ze er was gaf ze zo een SCHOON licht.

Ik wilde eens iets anders, totaal anders. Geen ‘cheese’ en ‘kijk eens naar mij’ en ‘lachen’. Ik wilde doen wat ik zòòòòòòòò graag doe. Kleine momentjes vastleggen… Ik regelde het decor en zorgde voor de sfeer (vuur, marshmallows, houten bankjes en warme chocomelk), al de rest kwam spontaan tot stand.

Al moet ik natuurlijk toegeven dat ik af en toe ingreep met… ‘wie wil warme chocomelk?’ of ‘wie heeft er zin in een koekje?’ of ‘wie wil er een marshmallow?’ Ik wist nl. op voorhand dat er dan een andere energie ontstond en de kindjes dan even rustig zouden deelnemen aan het gebeuren. (Maw, even stilzitten hahaha)

Het was even wennen voor sommigen, die manier van fotograferen. De kindjes konden onmogelijk blijven stilzitten. Wat wil je ook, wanneer er zoveel plaats is om te rennen! Maar dat was het net de opzet … spontaan en niet stilzitten. Voor dat stilzitten had ik die momenten met warme chocomelk en marshmallows ingebouwd.

Ik genoot ten volle van deze dag, voelde me helemaal in mijn sas en ik ben super content van het resultaat.

En onder het mom van al doende leert men:

  1. Verwittig mama en papa van het feit dat de kindjes niet zullen stilzitten en dat dat helemaal OK is!
  2. Zorg voor vèèl warme chocomelk! 😉
  3. Laat weten dat dit een perfecte shoot is voor de papa’s en met uitbreiding al de gezinnen die niet van poseren houden.

Wordt zeker vervolgd!!!!!!!!

 

« 1 van 3 »