Over

Wie ben ik?


Energiek, vastberaden en opzoek naar “iets anders”

Al heel erg lang ben ik gefascineerd door beelden, stilstaande beelden en het bewegende beeld. Zo erg gefascineerd dat het mijn hele leven werd en nog steeds is. Deze fascinatie veranderde in een passie. In het vastbijten en helemaal willen doorgronden. In opnieuw en opnieuw en opnieuw. Fotograferen werd een noodzaak, een eigen taal en een constante zoektocht.

Ik hou van uiterste; van strakke, sobere beelden maar ook van barok, van Bohemian, van romantiek… Ze horen bij mij en zijn ondertussen deel geworden van mijn taal. Ik weiger te kiezen en maak wat ik mooi vind.

Fotografie is een noodzaak, beelden zijn een passie. De verhalen die ik mag vertellen en de vele ontmoetingen een verrijking. Ik ben steeds op zoek naar schoonheid, naar orde in de chaos. Vakmanschap en perfectie zijn hier onlosmakelijk mee verbonden.

Met bakken energie en passie start ik aan de verschillende projecten, die ik tot in de puntjes opvolg en zelf professioneel afwerk.

 

Tania Mertens, steeds op zoek naar schoonheid, naar orde in de chaos

 

Na mijn middelbare studie fotografie, trok ik in september 1998 naar Denemarken waar ik stage liep bij portretfotografe Hanna Højland en reclamefotograaf Kurt Lauritsen (Visionaire). Deze twee fotografen werden erg belangrijk in mijn leven en zijn dat nog steeds!  In oktober 1999 startte ik dan mijn opleiding fotografie aan het KASK in Gent, waar ik in 2004 afstudeerde als Master in de beeldende kunsten, fotografie.