Over

Over mijlpalen en verhalen en verhalen over mijlpalen. Kleine verhalen en grote verhalen. Verhalen om te koesteren, momenten bevriezen in de tijd. Een tijdsdocument, het bewijs van ons bestaan. Omdat jij er was en hij en zij ook….  Dit waren wij anno 2019.

Zoals iedere fotograaf heb ik mijn eigen specifieke stijl in fotografie en in aanpak. Ik probeer jullie te leren kennen en ieder van jullie ook de ruimte te geven om te zijn wie jullie zijn. Mooie foto’s op het einde zijn het doel, maar het plezier bij het maken van die foto’s is minstens even belangrijk! Een herinnering aan een herinnering… Het is soms een dolle rit van loslaten en genieten MAAR steeds weten dat het altijd goed komt!!! Trouwens als je van één ding bijna 100% zeker mag zijn, het loopt nooit helemaal zoals je het jezelf had voorgesteld… Laat daar nu net de magie zitten!

Fotograferen is zoveel meer dan alleen registeren. Het is meer dan even lichten plaatsen in de studio en hopla… Fotograferen is vertellen, iedere keer opnieuw. En welk verhaal het ook moge zijn, ieder verhaal is de moeite waard.

Ik heb een passie voor verhalen, voor kleine en grote momenten. Het observeren en weergeven van wat er zich afspeelt. De interactie, het plezier  en de betekenis.

Fotografie is mijn taal. Ik heb ze me eigen gemaakt. Ik noteer verhalen, bewijzen van bestaan. Geen pen en geen papier. Wel mijn trouwe camera.

Fotografie is een passie, een vakmanschap. Iets van het hart en ziel. Een rede om er elke dag weer voluit voor te gaan!

Tania Mertens, steeds op zoek naar schoonheid, naar orde in de chaos

Na mijn middelbare studie fotografie, trok ik in september 1998 naar Denemarken waar ik stage liep bij portretfotografe Hanna Højland en reclamefotograaf Kurt Lauritsen (Visionaire). Deze twee fotografen werden erg belangrijk in mijn leven en zijn dat nog steeds!  In oktober 1999 startte ik dan mijn opleiding fotografie aan het KASK in Gent, waar ik in 2004 afstudeerde als Master in de beeldende kunsten, fotografie.