over mij

Over mij

                          Tania Mertens, steeds op zoek naar schoonheid, naar orde in de chaos

Hé zo leuk dat je me gevonden hebt…  Aangename kennismaking!

Ik ben Tania Mertens ( uitgesproken Taaania), maar op Tanja reageer ik ook 😉

Ik ben een open boek, een bom van energie (en dat mag je vrij letterlijk nemen). Ik hou van mijn vak en van het vakmanschap. En dat kan ik niet verbergen…

Ben ik dan jullie ideale fotograaf, diegene waarmee je een klik hebt? Die het in zich heeft om jullie verhaal te vertellen? Geen idee! Die beslissing laat ik helemaal aan jullie over.

Zoals iedere fotograaf heb ik mijn eigen specifieke stijl, in fotografie en aanpak. Ik probeer jullie te leren kennen en ieder van jullie ook de ruimte te geven om te zijn wie jullie zijn. Mooie foto’s op het einde zijn het doel, maar het plezier bij het maken van die foto’s is minstens even belangrijk! Een herinnering aan een herinnering… Het is bij mij soms een dolle rit van loslaten en genieten, EN weten dat het altijd goed komt!!! Trouwens als je van één ding bijna 100% zeker mag zijn, het loopt nooit helemaal zoals je het jezelf had voorgesteld… En daar zit nu net de magie!

Fotograferen is zoveel meer dan alleen registeren. Het is meer dan even lichten plaatsen in de studio en hopla… Fotograferen is vertellen, iedere keer opnieuw. Of het nu een huwelijksreportage is of een fashionshoot, een communicant of Newborn. Overal waar mensen zijn, zijn er verhalen.

Ik hou van die verhalen, van die kleine en grote momenten. Ik hou van het observeren en het weergeven van de sfeer. De interactie, het plezier en het ‘gewone’. Het zijn jullie verhalen gezien door mijn lens. Ieder verhaal heeft betekenis, no matter what! Na een tijdje ben ik onzichtbaar, een deel van het geheel.

Fotografie is mijn taal. Ik heb ze me eigen gemaakt. Ik leg herinneringen vast, herinneringen voor morgen. Soms sober en strak, dan weer met meer romantiek maar altijd tijdloos en waarachtig.

Fotografie is een passie, een vakmanschap. Iets van het hart en ziel. Een rede om er elke dag weer voluit voor te gaan!

 

 

Na mijn middelbare studie fotografie, trok ik in september 1998 naar Denemarken waar ik stage liep bij portretfotografe Hanna Højland en reclamefotograaf Kurt Lauritsen (Visionaire). Deze twee fotografen werden erg belangrijk in mijn leven en zijn dat nog steeds!  In oktober 1999 startte ik dan mijn opleiding fotografie aan het KASK in Gent, waar ik in 2004 afstudeerde als Master in de beeldende kunsten, fotografie.