Wie ik ben

Wie ik ben

                          Tania Mertens, steeds op zoek naar schoonheid, naar orde in de chaos

Tania Mertens

Fotograferen is zoveel meer dan alleen registeren. Het is meer dan even lichten plaatsen in de studio en hopla… Fotograferen is vertellen, iedere keer opnieuw. Of het nu een huwelijksreportage is of een fashionshoot, een communicant of Newborn. Overal waar mensen zijn, zijn er verhalen.

Ik hou van die verhalen, van die kleine en grote momenten. Ik hou van het observeren en het weergeven van de sfeer. De interactie, het plezier en het ‘gewone’.

Het zijn jullie verhalen gezien door mijn lens. Orde in de chaos, leesbaarheid, herkenbaarheid, altijd respectvol. Ieder verhaal heeft betekenis, no matter what!

Na een tijdje ben ik onzichtbaar, een deel van het geheel.

Fotografie is mijn taal. Ik heb ze me eigen gemaakt. Ik leg herinneringen vast, herinneringen voor morgen. Soms sober en strak, dan weer met meer romantiek maar altijd tijdloos en waarachtig.

Fotografie is een passie, een vakmanschap. Iets van het hart en ziel. Een rede om elke dag weer op te staan!

Tania Mertens

 

Na mijn middelbare studie fotografie, trok ik in september 1998 naar Denemarken waar ik stage liep bij portretfotografe Hanna Højland en reclamefotograaf Kurt Lauritsen (Visionaire). Deze twee fotografen werden erg belangrijk in mijn leven en zijn dat nog steeds!  In oktober 1999 startte ik dan mijn opleiding fotografie aan het KASK in Gent, waar ik in 2004 afstudeerde als Master in de beeldende kunsten, fotografie.