Over

Ik heb iets met voor altijd…, met verhalen, met dromen, met sferen, met koesteren, met nooit meer vergeten, met mijlpalen en vieren, met tandjes wisselen, met…  groots en met pietluttig klein.

Vanuit een passie voor alles wat met beeld te maken heeft ben ik fotograaf. Lang geleden focuste ik me op mijn verhalen, mijn struggels, mijn vragen… Vandaag hebben al die innerlijke identiteitscrisissen plaats gemaakt voor een opmerkelijke duidelijkheid. Fotografie is een taal, mijn taal. Ik heb ze me eigengemaakt. Ik noteer verhalen, bewijzen van bestaan. Geen pen en papier, wel mijn camera.

Zoals iedere fotograaf heb ik mijn eigen specifieke stijl in fotografie en in aanpak. Vertrekkende vanuit jullie verhaal bouwen we samen de beelden op. Mooie foto’s op het einde zijn het doel, maar niet zonder plezier. Een herinnering aan een herinnering… Het is soms een dolle rit van loslaten en genieten MAAR steeds wetende dat het altijd goed komt!!! Trouwens als je van één ding bijna 100% zeker mag zijn, het loopt nooit helemaal zoals je het jezelf had voorgesteld… Laat daar nu net de magie zitten!

Fotograferen is zoveel meer dan alleen registeren. Het is meer dan even lichten plaatsen in de studio en hopla… Fotograferen is vertellen aan de hand van beelden en compositie, iedere keer opnieuw.

Ik heb een passie voor verhalen, voor kleine en grote momenten. Het observeren en weergeven van wat er zich afspeelt. De interactie, het plezier  en de betekenis.

Fotografie is een vakmanschap. Iets van het hart en ziel. Een rede om er elke dag weer voluit voor te gaan!

Tania Mertens, steeds op zoek naar schoonheid, naar orde in de chaos

Na mijn middelbare studie fotografie, trok ik in september 1998 naar Denemarken waar ik stage liep bij portretfotografe Hanna Højland en reclamefotograaf Kurt Lauritsen (Visionaire). Deze twee fotografen werden erg belangrijk in mijn leven en zijn dat nog steeds!  In oktober 1999 startte ik dan mijn opleiding fotografie aan het KASK in Gent, waar ik in 2004 afstudeerde als Master in de fotografie.